متروی استانبول :: استانبول یکی از پر طرفدارترین شهرهای گردشگری نزدیک به ایران است که هر ساله مسافران زیادی را به خود جذب می کند.بسیاری از گردشگران علاقه دارند راه های کاهش هزینه های تور استانبول خود را پیدا کنند و به این ترتیب در هزینه های خود صرفه جویی نمایند.
اگر قصد سفر به این شهر گردشگری را دارید و تصمیم دارید در هزینه های خود صرفه جویی نمایید با ما همراه باشید تا شما را با متروی استانبول آشنا نماییم و به این ترتیب در هزینه های حمل و نقل خود صرفه جویی نمایید.
آشنایی با متروی استانبول
اولین کاری که برای استفاده از این مترو باید انجام دهید خرید کارت متروی استانبول است البته برای استفاده از مترو می توانید از استانبول کارت هم استفاده نمایید.همانطور که می دانید از استانبول کارت برای سایر وسایل حمل و نقل عمومی نیز می توانید استفاده نمایید.
اگر استانبول کارت ندارید می توانید از باجه های موجود در متروی کارت متروی استانبول را تهیه نمایید و یا از سوپر مارکت و یا حتی به صورت آنلاین نیز می توانید کارت مترو خریداری نمایید.
کارت های مترو در استانبول برای یک سفر 5لیر است و برای شارژ کارت ها نیز می توانید تا سقف 50 لیر کارت خود را شارژ نمایید.اما اگر بخواهید کارت متروی استانبول را به صورت آنلاین خریداری نمایید برای شما قیمتی حدود 79 یورو به بالا هزینه خواهد داشت و می توانید از آن تا 120 ساعت استفاده نمایید.
با داشتن کارت متروی قابل شارژ و یا استانبول کارت می توانید به راحتی در تمام وسایل نقلیه عمومی از آن استفاده نمایید, به راحتی می توانید کارت خود را شارژ کنید, به راحتی و بدون اتلاف وقت می توانید از آن استفاده نمایید و با یک کارت برای 5 مسافر هزینه را حساب نمایید همچنین در استفاده از استانبول کارت می توانید از تخفیفات نیز بهرمند شوید.
آشنایی با ایستگاه های متروی استانبول
متروی استانبول از سال 1989 افتتاح شد و تا امروز هم همچنان ایستگاه های جدیدی به آن اضافه می شود.متروی استانبول یکی از بهترین راه های جابجایی در این شهر است که می توانید به راحتی به نقاط مهم و جاذبه های گردشگری این شهر دسترسی داشته باشید.
متروی استانبول دارای 6 خط است که در ادامه به معرفی آن ها خواهیم پرداخت.
خط 1 مترو, همان خط قرمز مترو است که 23 ایستگاه دارد وبرای طی کردن مسیر آن از ابتدا تا انتهای آن از 23 تا 25 دقیقه زمان لازم خواهید داشت.این خطر دارای ایستگاه های ینیکاپی, آکسارای, امنیت, توپکاپی, اولوباتلی, بایرامپاشا, مالتپه, سگمالسیلار, کوکاتپه, اوتوگار, ترازیدره, داوود پاشا, مرتز, زیتینبرنو, باکیرکوی, بچلیولر, آتاکوی, سیرینولر, ینی بوسنا, دی تی ام, فرودگاه آتاتورک, اسنلر, مندرس, اوشیوزلو, میدان بگسیلار, کیرازلی است.
خط 2 نیز خطر سبز رنگ است که 16 ایستگاه دارد و زمان لازم برای طی کردن مسیر آن 30 دقیقه است.ایتشگاه های این خطر شامل داروشفاکا, هاسیوسم, آتاتورک, اینداستری, ایازآقا, سیران تپه, اینداستریال نیبرهود, لونت4, لونت, گایره تپه, شیشلی مسیدیه کوی, مستر عثمان, پارتیشن, شیشانه, استواری, وزنه سیلز, ینی کاپی است.
خط 3 متروی استانبول آبی رنگ است که 11 ایستگاه دارد و طول مسیر آن چیزی حدود 20 دقیقه است.این خط شامل ایستگاه های المپیک, زیاگوکالپ, نیبرهود, کیرازلی, ینی محله, محموت بی, ایستوک, ایکیتلی اینداستری, کانتکت تورگوت دایرکتلی, سایتز, خانه بشاک, متروکنت است.
خط 4 صورتی رنگ است و 19 ایستگاه دارد که در 82 دقیقه طی می شود.اسامی ایستگاه های این خط تواشانت تپه, پندیک, عدنان, کارتال, شوگانلیک, آستانه عدلیه, اسکنت, گولسویو, حضوروی, مال تپه, کوچوکیالی, بوستانسی, کوزیاتاکی, ینی سحرا, گوزتپه, اونالان, اسیبادم, آیرریلیک چشمه سی و کادیکوی هستند.
خط 5 بنفش است و 16 ایستگاه در فاصله زمانی 32 دقیقه دارد.ایستگاه های آن نیز شامل چکمه کوی, کانتکت نسیپ, دودولو, دبیرستان امام خطیب, آلتین شهید, ایحلام اولکویر, لایتر, بازار, عمرانیه, بولگورلو, کیسیکلی, آلتون زاده, بگلرباشی, فیستیکاگاچی و اوسکودار است.
خط آخر و خط 6 متروی استانبول طلایی است که 4 ایستگاه در فاصله زمانی 7 دقیقه دارد.این ایستگاه ها شامل هیساروستو, اتیلر, نیسپتیه و لونت است.
متروی استانبول به طور کلی 82 ایستگاه دارد و در تمام روزهای هفته میزبان مسافران است و در تمام بخش های اروپایی و آسیایی این شهر پراکنده شده اند.متروی استانبول هر روزه از ساعت 6 تا 24 فعال است و حتی تا ساعت 1 بانداد نیز امکان استفاده از خدمات آن وجود دارد.