برای سفر به هر شهر یا کشوری باید با آداب و سوم و فرهنگ مردم آنجا آشنایی داشته باشید . شما مسافران عزیز که قصد سفر با تور استانبول را دارید ، از آداب و رسوم مردم استانبول چه می دانید؟
اصلا تا کنون در مورد آداب و رسوم مردم استانبول تحقیق کرده اید؟
کشور ترکیه یکی از همسایگان کشور عزیزمان است که جمعیت آن در حدود 67 میلیون نفر است و زبان مردمان آن ترکی استانبولی است و دین مردم اسلام می باشد. استانبول مهم ترین شهر ترکیه است که نقش به سزایی در جذب توریست دارد.
ترکها بسیار خانواده دوست و خونگرم و مهمان نواز هستند، می توان گفت که اولین چیزی که در سفر به استانبول توجه شما را به خود جلب می کند خونگرمی و اجتماعی بودن مردم استانبول خواهد بود. ترکهای استانبول بسیار مهمان نواز و خوش برخورد هستند و تمایل دارند با افراد غریبه و توریست ها هم صحبت شوند و باب آشنایی با آنها را باز کنند.
در سفر به استانبول اگر با یکی از اهالی آنجا هم صحبت شدید انتظار دعوت شدن به منزلشان برای صرف صبحانه یا ناهار را داشته باشید چرا که آنها از دعوت مهمان به منازلشان لذت میبرند. فقط توجه داشته باشید که ترکها با کفش وارد منزل نمی شوند و برای مهمانان خود دمپایی آماده کرده و به آنها می دهند تا در منزل پا کنند. همچنین آنها زود رفتن مهمان ها را نوعی بی احترامی و حمل بر خوش نگذشتن به میهمان می دانند.
اگر برای صرف غذا به خانه کسی رفتید، بهتر است که به آشپزخانه رفته و به او پیشنهاد کمک دهید. در صورتیکه برای شام دعوت شدید از صبح چیزی نخورید چرا که مردمان این کشور عادت دارند که بشقاب های میهمانشان را پر از غذا می کنند و تا تمام غذایتان را نخورید اجازه نمی دهند از پشت میز بلند شوید. بعد از وعده غذایی از میوه، آجیل، چای و قهوه ترک برای پذیرایی استفاده می شود.
مردمان ترک خونگرم و مهربان هستند، در عزاداری ها تا سه روز غذای شخص مصیبت دیده را آماده می کنند و برایشان می فرستند. همچنین شخص عزادار نیز برای همسایگان و اطرافیان حلوا می فرستد.
در گشت و گذار در محله های استانبول خواهید دید که هیچ محله ای بدون قهوه خانه نیست، یکی از عادات مردمان ترک این است که زمان هایی را به کافه یا قهوه خانه می روند و با دوستان خود به گپ و گفت می پردازند. درسته که مردمان استانبول در مواجهه با فرهنگ های اروپایی تغییراتی داشته اند ولی همچنان اصطلاحات و تعارفات خود را دارند و از واژگانی چون “قارداش” به معنی برادر، “باجی” به معنی خواهر است که باعث ایجاد صمیمیت و تمایز بزرگ تر و کوچک تر است.
همانطور که می دانید اغلب مردمان ترک مسلمان هستند، ولی با این حال رستوران ها در طول روز باز است و مردم به احترام اين ماه مبارک، رستوران ها و اغذیه فروشی خود را بعد از افطار باز می کنند، در حالیکه باز یا بسته بودن رستوران به عهده خود افراد است.
همچنین یکی از رسومات مردم ترکیه این است که با چای و کباب ترکی افطار کنند و اغلب بازارهای ترکیه تا سحر باز هستند و حال و هوای دیگری دارند.
زمانیکه به رستوران های سنتی ترکیه بروید با عبارت” Hos Geldiniz” به معنی خوش آمدید از شما استقبال می شود و شما در پاسخ باید با عبارت “Hos bulduk” به معنای اینکه احساس خوشامد گویی داریم می باشد. البته اگر پاسخی هم ندادید ایرادی ندارد چرا که آن ها می دانند هر فرد غریبه ای زبان آن ها را نمی داند.
در سفر به استانبول خانم ها به چایخانه های ترکی نباید بروند و از نظر سنتی و فرهنگی این کار برایشان جالب نیست و عموما بانوان به کافه ها و باغ های سرو چایی در محیط های خانوادگی باید بروند.
در ترکیه کلمه ی غریبه چندان معنی و مفهومی ندارد و ممکن است بعد از چند روز آشنایی به یک مهمانی و یا عروسی دعوت شوید و آن ها معتقدند که باید شاد و پر انرژی باشید و احساس غربت نکنید. برای تشکر و احترام بخاطر دعوتشان می توانید برایشان هدیه ای خریداری کنید.
اگر مسافر تور ترکیه هستید بهتر است بدانید که ترکیه در مناطق مختلف سبک غذایی خود را دارد و بخاطر رژیم غذایی متفاوت، تاریخچه غنی غذایی، طعم و عطر بی نظیر غذاهایشان و تنوع و گوناگونی مواد تشکیل دهنده مورد توجه کل جهان است. به طور مثال در رژیم غذایی ساکنان نواحی دریای اژه، دریای مرمر و مدیترانه انواع مختلفی از سبزیجات، گیاهان تازه و ماهی را خواهید دید و استفاده از روغن زیتون در غذاها جایگاه بسیار مهم و اصیلی در طبخ غذایی دارد.
خانم ها چه نکاتی را باید رعایت کنند ؟
اولین نکته ای که باید خانم ها به آن توجه داشته باشند در مورد پوششان است . سعی کنید که رسمی تر لباس بپوشید و از پوشیدن لباس های کوتاه ، نازک و یا خیلی باز خود داری کنید و در ضمن در ورود به مساجد استانبول باید موهای خود را بپوشانید و لباس های بلند به تن داشته باشید.
دومین موردی که باید خانم ها به آن توجه داشته باشند این است که از ورود به چایخانه ها خودداری کنند. همان طور که در فرهنگ ما چایخانه ها مکانی مردانه است، در ترکیه نیز به همین شکل است و خانم ها به آنجا ورود نمی کنند.
چانه زنی در استانبول
ترک ها معمولا اهل چانه زنی هستند و شما در خریدهایتان چه برای خرید های کوچک و یا برای خرید های بزرگ می توانید از چانه زدن بهره ببرید و تخفیف های چشم گیری بگیرید.