بازار ادویه استانبول
تور ترکیه در صدر لیست سفرهای خارجی ایرانیان قرار دارد و استانبول یکی از شهرهای توریستی و مهم ترکیه است که همواره مورد بازدید گردشگران قرار می گیرد. استانبول جاهای تاریخی و دیدنی زیادی دارد که بازار ادویه یکی از این دیدنی هاست.
بازار ادویه استانبول یا بازار مصری ها مکانی زیبا و دلنشین است که با اندکی فاصله از بازار بزرگ استانبول قرار دارد که با کمی پیاده روی می توانید به آنجا بروید، این بازارها برای عکاسی مکان مناسبی است و البته که خوشمزه های زیادی را می توانید در این بازار پیدا کنید. وقتی که پا به بازار ادویه استانبول بگذارید خواهید دید که در این بازار تنها محصول و سوغاتی پیش روی شما ادویه نیست و شما میتوانید انواع میوه های خشک شده، مغز و آجیل، شیرینی های ترکی، انواع چایی، عسل، زیتون، روغن ها و عودها را از این بازار تهیه کنید.
درباره بازار ادویه استانبول
بازار ادویه که در زبان ترکی به آن میصیر چاریشی می گویند در سال ۱۶۶۰ در منطقهی صنعتی و شلوغ «امینونو» ساخته شد. نام میصیر یا مصر به این دلیل برای این بازار انتخاب شده است که بازار با بودجهی مالیاتهای دریافتی از مصر ساخته شده است و کاروان قاهره هر ساله انواع ادویهجات را با خود به استانبول میآورد چون استانبول در مسیر تجارت میان شرق و اروپا واقع شده بود. از آنجا که بیشتر تجارت در این بازار به خرید و فروش ادویه اختصاص داشت نام آن را بازار ادویه گذاشتند.
کلمه میصیر معنایی دوگانه در ترکی دارد: «مصر» و «ذرت».به خاطر همین است که بعضی اوقات نام این بازار به اشتباه، «بازار ذرت» تلفظ می شود. بازار ادویه استانبول مرکز تجارت ادویه در استانبول بوده و (هنوز هم هست) که با دیدار از آن لذت جاذبه ای متفاوت را تجربه خواهید کرد، اما در سالهای گذشته، بیشتر مغازه های دیگر نوع ها، جایگزین مغازه های ادویه فروشی شدند. خود ساختمان بخشی از مجتمع مسجد جدید است.
نزدیکی این بازار به بندری پر رفت و آمد و شلوغ، آن را به مکانی ایدهآل برای تجارت تبدیل کرده است؛ از گذشته محصولات از داخل و خارج از سرزمین عثمانیها وارد این بندر شده و به جاهای دیگر هم با کشتی صادر میشد. بازار ادویه استانبول یکی از مکان هایی است که درآمد آن صرف حفظ مسجد «ینی والده» می شود. خوب است بدانید این بازار در زمان های ابتدایی ساختش مختص فروش ادویه و داروهای گیاهی بود و نام بازار ادویه نیز از همان دوران باقی مانده است. این بازار تمام روزها به جز تعطیلات رسمی و مذهبی فعالیت می کند.
چندین سند وجود دارند که نشان می دهند، نام بازار ادویه استانبول در ابتدا «بازار جدید» بود. ساختمان بازار ادویه استانبول شالوده ی مسجد جدید بود، و نامش را از بازار مصری گرفت، زیرا با درآمدهای حاصل از ایالت مصر که عثمانی در سال ۱۶۶۰ گرفت، ساخته شد.
ساختار این بنا توسط معمار بارگاه کوکا کاظم آغا، طراحی شد، اما پروژه ساخت تحت نظارت دیگر معمار بارگاه، مصطفی آغا در ماههای آخر سال ۱۶۶۰ آغاز گردید؛ به دنبال آتش سوزی بزرگ استانبول (۱۶۶۰) که در ۲۴ ژولای ۱۶۶۰ شروع شده و بیش از دو روز (حدود ۴۹ ساعت، برطبق تاریخ عبدی پاشا) ادامه داشته، بسیاری از محله های شهر استانبول را نابود کرد.
باز سازی اصلی و تلاش برای ساخت دوباره این شهر، پس از آتش سوزی شروع شد، که باعث شده، کار ساخت مسجد جدید در سال ۱۶۶۰ از سر گرفته شود (بین سالهای ۱۶۰۳ و ۱۶۶۰ متوقف شد، ساخت مسجد در نهایت بین سالهای ۱۶۶۰ تا ۱۶۶۵ تکمیل گردید). آغاز ساخت بازار ادویه در همان سال بود (تمام ساختمانها در مسجد جدید، شامل بازار ادویه، توسط سلطانه تورهان خدیجه (ملکه مادر) سلطان ولید از سلطان محمد چهارم راه اندازی شد.
اگر قصد سفر به استانبول را دارید، لازم به ذکر است که یکی از دیدنی ترین مکان ها در استانبول، بازار ادویه است که باید در لیست گردشگری تان قرار دهید.
گشت و گذار در بازار ادویه استانبول
ورودی اصلی بازار ادویه از سمت مسجد جدید در امینونو است و در زمان ورودتان به این بازار بوی ادویهها و خوراکیهای خوشمزه وجودتان را فرا میگیرد. نیازی نیست که اطلاعات خاصی از ادویه ها داشته باشید؛ وقتی پا به بازار ادویه استانبول می گذارید ادویه و انبوهی از از جالب ترین چیزها را خواهید دید.
بازار ادویه همیشه شلوغ است، چرا که علاوه بر گردشگران مردم محلی هم برای خریدهای روزانه خود به این بازار می آیند. با گشت و گذار در این بازار می توانید بهترین ادویه جات، شیرینی های سنتی و مختلف، خشکبار، خاویار ترکی، پنیر ترکی، آجیل، موم عسل، چای و قهوه را تهیه کنید. همچنین از دستفروش ها می توانید حوله، دمپایی، سبد و جعبه های تزئینی را خریداری کنید.
با گشت و گذار در این بازار، درخشش عتیقه جات برنزی، هزار رنگ ادویه ها، عطر دوست داشتنی قهوه محمد افندی و بوی ماهی تازه را به راحتی به خاطر خواهید سپرد و بازار مصری ها، همان خاطره متفاوت سفر به استانبول خواهد شد.
موقعیت مکانی بازار ادویه استانبول
بازار ادویه استانبول در خیابان چیچک پازاری و خیابان ینی مسجد قرار دارد. این بازار به شکل L است و از هر دو طرف بازار ادویه می توانید از دست فروش ها خریدهایی به غیر از ادویه را با قیمت مناسب تهیه کنید. البته که کیفیت کالا را باید چک کنید و همچنین با فروشنده چانه بزنید.
همچنین بخوانید:
ممنون از سایتتون