استانبول شهری است که همه ساله میزبان توریست های زیادی است چون استانبول از اون دسته شهرهاییه که هر نوع تفریح و گردشی در آن به راحتی در دسترس است ، در این مقاله قصد داریم یک قلعه از جنس طلا را به شما معرفی کنیم با آژانس آرشین پرواز همراه باشید…
دروازه طلای استانبول
هر چند دیوارهای دور شهر استانبول , دروازه ها و برج ها در طول تاریخ بارها تخریب شدند اما هنوز هم باقیمانده بسیاری از آنها در جای جای شهر به چشم میخورند. در حال حاضر 7 برج یدی کوله “Yedikule” روی اتوبان ساحلی استانبول “Sahil Yolu” واقع شده اند ؛ قلعه ی یدیکوله ( انگلیسی: Yedikule Fortress، ترکی: Yedikule Hisarı یا Yedikule Zindanları ) یا قلعه ی هفت برج، در دوران امپراتوری روم شرقی، در راستای توسعه ی شهری ساخته شده است. این بنا در محله ی یدیکوله در فاتح قرار دارد. طول کلی دیوار های قلعه ی یدیکوله 22 کیلومتر می باشد. اسم قلعه از هفت برجی که بر فراز دیوار ها قرار دارند برگرفته شده است.
چهار برج قلعه توسط بیزانسی ها ساخته شده و سه برج دیگر به دستور سلطان محمدِ فاتح بنا شده است. سازه های درون دیوار ها علاوه بر مقاصد دفاعی، به عنوان مکانی برای نگهداری گنجینه های امپراتوری استفاده می شدند. قلعه یدیکوله در قرن پنجم توسط امپراطور تئودوسیوس دوم ساخته شده است، نام این قلعه به معنی هفت برج است که به دستور شاه مِحمِت در بین گلدن گیت (دروازه طلایی) ساخته شده است. دروازه طلایی این قلعه به قوس ماموت مشهور است که ساخت آن در اواخر دوره بیزانس متوقف شد ، تمامی در های قلعه یدیکوله از طلا ساخته شده اند که امروزه تمامی این بنا بازسازی شده است و به توریست ها اجازه داده میشود به بالای قلعه رفته و از نمای زیبای دریای مرمره لذت ببرند.
برای رفتن به قلعه یدیکوله باید سوار بر قطار به خارج شهر بروید که البته ارزشش را دارد ، این قلعه در انتهای سرزمین باروها به سمت دریای مرمره قرار دارد که اگر از تور لیدر توراستانبول خود بپرسید قطعا شما راهنمایی خواهند کرد.
جالب بدانید از این قلعه در هیچ زمانی از تاریخ به عنوان یک قلعه نظامی استفاده نشده است ولی در عوض در زمان حکومت سلطان مراد سوم سال ۱۵۷۴ از آن به عنوان وزارت خزانه داری استفاده می شد ، در برهه ی از زمان از این قلعه به عنوان زندان اسیران داخلی و خارجی استفاده می شد .
یکی از نکات جالب توجه در قلعه یدیکوله استانبول این است که اگر دوربین به همراه داشته باشید جدای هزینه ورود باید مبلغی هم برای دوربین پرداخت کنید.
داخل حیاط مسجد و آبنمای زیبایی ساخته شده اند. همچنین اقامتگاه های پادگان هم در این محوطه قرار دارد که در زمان های قدیم بخش جداگانه ایی از شهر محسوب می شدند که در قرن ۱۹ ام اقامتگاه ها را تخریب کردند و مدرسه ایی دخترانه در انجا احداث کردند ؛ امروزه قلعه یدیکوله به موزه ایی زیبا تبدیل شده که در ماه های تابستان و بهار در حیاط داخلی آن کنسرت های فضای باز ویا تئاتر های فرهنگی برگزار می شوند.