معرفی فرودگاههای استانبول
شهر زیبای استانبول به دلیل پذیرش و جابجایی حجم زیادی از مسافران و گردشگران که با تور استانبول به این شهر سفر میکنند چه داخلی و چه خارجی شاهد حجم زیاد از ترافیک در قسمت حمل و نقل هوایی فرودگاههای استانبول و زمینی است و به این دلیل، برای پاسخگویی به این ترددها پایانههای هوایی و زمینی زیادی از جمله ترمینالهای مسافری، ایستگاههای قطار و فرودگاههای مختلفی تاسیس و گسترش یافته است.
فرودگاه های بین المللی ترکیه
به طور مثال در حال حاضر، ۲ فرودگاه بین المللی آتاتورک و صبیحه گوکچن پاسخگوی پروازهای داخلی و بینالمللی شهر بزرگ استانبول هستند. اما با این وجود دولت کشور ترکیه پروژه ساخت سومین فرودگاه این شهر تاریخی و فرهنگی را در سال ۲۰۱۵ شروع کرده است که بر طبق برنامه مشخص شده در سال ۲۰۳۰ آماده بهره برداری خواهد شد.
فرودگاه جدید که سومین فرودگاه بین المللی و بزرگ استانبول خواهد بود در ساحل دریای سیاه قرار خواهد داشت و پس از پایان پروژه، جایگزین فرودگاه آتاتورک خواهد شد.
فرودگاه بین المللی آتاتورک
فرودگاه بین المللی آتاتورک استانبول اصلیترین فرودگاه بین المللی و نیز به جهت تعداد مسافران برترین و بزرگترین فرودگاه شهر بزرگ استانبول است. این فرودگاه بین المللی در سال ۱۹۲۴ میلادی در منطقه یشیل کوی (Yesilkoy) استانبول شروع به کار کرد و در ابتدای تاسیس هم به همین نام بوده است. تا در ۱۹۸۰ میلادی به افتخار اولین رییسجمهور و موسس جمهوری ترکیه ( مصطفی کمال آتاتورک ) تغییر نام داد.
در حال حاضر، این فرودگاه قطب اصلی پروازهای خطوط هوایی ترکیش ایرلاینز (Turkish Airlines) است. و نیز فرودگاه آتاتورک استانبول در سال ۲۰۱۵ با پذیرش حدود ۶۰ میلیون نفر مسافر رتبه ۱۱ شلوغ ترین فرودگاه جهان را از نظر ترافیک مسافری و رتبه ۱۰ جهان را در قسمت پایانه حمل و نقل بین المللی بدست آورده است.
به علاوه در سال گذشته میلادی، عنوان سومین فرودگاه پر رفت و آمد اروپا را با فرودگاه فرانکفورت آلمان بعد از فرودگاهی هیترو لندن (London Heathrow)، شارل دو گل پاریس (Paris Charles de Gaulle) به دست آورد.
امکانات فرودگاه بین المللی آتاتورک
فرودگاه بین المللی آتاتورک استانبول دو پایانه اصلی دارد. ترمینال یک ساختاری قدیمی و کوچکتر دارد و برای جا به جایی مسافران پروازهای داخلی کشور ترکیه توسط خطوط هوایی استفاده می شود. البته تا قبل از شروع به کار ترمینال شماره ۲ از این پایانه برای پذیرش مسافران پروازهای خارجی هم استفاده میشد.
ترمینال شماره ۲ هم از سال ۲۰۰۰ میلادی برای پروازهای خارجی آغاز به کار کرده است و نسبت به ترمینال ۱، امکانات بیشتری دارد.
مثل: هشت در ورودی، سالن بزرگ، فروشگاهها و رستورانهای متنوع. و نیز هواپیماهای بزرگی مانند بوئینگ ۷۷۷-ER هم میتوانند از راهروهای این ترمینال بزرگ به راحتی مسافرگیری کنند.
موقعیت جغرافیایی و راههای دسترسی به فرودگاه بین المللی آتاتورک
فرودگاه بین المللی آتاتورک استانبول در قسمت اروپایی شهر بزرگ استانبول و در فاصله ۲۴ کیلومتری از مرکز استانبول در جهت غرب قرار دارد. برای دسترسی به فرودگاه آتاتورک میتوان از خودرو یا وسایل نقلیه عمومی استفاده کرد.
اتوبوس شهری
شرکت بزرگ هاواتاش که یکی از شرکت های برتر حمل و نقل کشور زیبای ترکیه است که سرویس های زیادی را به مقصد فرودگاه بین المللی آتاتورک برگزار میکند.
در فاصله زمانی هر ۹۰ دقیقه که تقریبا ۱٫۵ ساعت می باشد اتوبوس ها از مبدا ایستگاهایی مانند باکیرکوی (Bakirkoy)، ینیکاپی (Yenikapi)، آکسارای (Aksaray) و میدان تقسیم (Taksim Square) به مقصد فرودگاه آتاتورک حرکت می کنند و مسافران زیادی را دراین مسیر جابجا میکنند.
مترو
مترو از ایستگاه ینی کاپی شروع به حرکت می کند و از اغلب مسیرهای اصلی بخش اروپایی استانبول عبور می کند از جمله پایانه اتوبوس ها و سپس به فرودگاه بین المللی آتاتورک میرسد.
خطوط هوایی
استانبول به جهت رفت و آمد فراوانی که از کشورهای زیادی به آن می شود پروازهای ورودی و خروجی زیادی را دارد و به همین سبب پذیرای پرواز های زیادی است.گفتنی است پروزا های ایرانی زیادی هم از ایران به مقصد استانبول انجام می شود.
فرودگاه بین المللی صبیحه گوکچن
فرودگاه بین المللی صبیح گوکچن بعد از فرودگاه آتاتورک دومین فرودگاه بین المللی شهر استانبول است که به افتخار اولین خانم خلبان کشور ترکیه به نام او نامگذاری کردند.
تا قبل از سال ۲۰۰۷ میلادی فرودگاه آتاتورک استانبول تنها فرودگاه بین المللی شهر استانبول بود، اما به دلیل زیاد شدن تقاضاها برای سفرهای داخلی و خارجی دولت کشور ترکیه با همکاری مجموعه شرکتهای لیماک (Limak Holding)، گروه جی ام آر (GMR) هند و شرکت فرودگاههای مالزی (Malaysia Airport Holding Berhad) پروژه ساخت فرودگاه دوم استانبول فرودگاه بین المللی صبیح گوکچن را آغاز کرد و در ۳۱ ماه اکتبر سال ۲۰۰۹ افتتاح کرد.
در آغاز راه اندازی ظرفیت ترمینال خارجی در حدود ۳ میلیون نفر و ظرفیت ترمینال داخلی حدودا ۰٫۵ میلیون نفر در سال پیش بینی شده بود، اما برخلاف پیش بینیها در سال ۲۰۱۵ در حدود ۲۸ میلیون نفر مسافر در پروازهای داخلی و خارجی این فرودگاه به مقصدهای مختلف جا به جا شدند.
همچنین فرودگاه صبیحه گوکچن در سپتامبر سال ۲۰۱۰ از طرف کنگره جهانی خطوط هوایی ارزان قیمت در لندن عنوان بهترین فرودگاه جهان را کسب و موفق به دریافت جایزه شد.
علاوه بر این، فرودگاه صبیحه گوکچن محل استقرار خطوط هوایی اصلی ترکیه از جمله ترکیش ایرلاینز، پگاسوس ایرلاینز (Pegasus Airlines) و بوراجت (Borajet) است.
امکانات فرودگاه بین المللی صبیح گوکچن
بنای ساختمان جدید التاسیس فرودگاه صبیحه گوکچن امکانات فراوان و بخش های زیادی برای پروازهای داخلی و خارجی داردکه از جمله امکانات این فرودگاه می توان به پارکینگ طبقاتی ۴ طبقه ای ,هتل ۴ طبقه و ۵۰ پیشخوان بریا کنترل پاسپورت مسافران ورودی و خروجی و کافه ها و رستوران ها و سالن های تشریفات و کنفرانس و نیز مراکز خرید و…. .
موقعیت جغرافیایی و راههای دسترسی
- فرودگاه صبیحه گوکچن در قسمت آسیایی استانبول و در سی و پنج کیلومتری سمت جنوب شرقی شهر استانبول واقع است.
- فرودگاه صبیحه گوکچن نیز راههای دسترسی مختلفی از مرکز شهر استانبول دارد.
مسیر ریلی به فرودگاه
این فرودگاه در فاصله ۱۴ کیلومتری ایستگاه پندیک (Pendik) قرار دارد.
سرویس ها به فرودگاه
سرویسهای فرودگاه در دو بخش میدان تکسیم و کادیکوی برای جابجایی مسافران به فرودگاه وجود دارند.
مترو
خط مترو شماره ۴ استانبول به فرودگاه صبیحه گوکچن ختم می شود اما برای رسیدن به فرودگاه می توانید از تاکسی و یا اتوبوس نیز استفاده نمایید ولی رفتن به فرودگاه با مترو از سایر روش ها مناسب تر خواهد بود.
فرودگاههای استانبول به جهت رفت و آمد فراوان مسافران بین المللی دارای امکانات فراوانی است دیدن فرودگاههای استانبول خود به تنهایی جذاب و دیدنی است.
در سفر با تور استانبول از دیدن فرودگاههای استانبول نیز دیدن کنید و به سادگی از زیبایی های این فرودگاهها نگذرید.