آشنایی با قدیمی ترین شهرهای جهان
در سراسر دنیا شهرهای باستانی و دیدنی بسیار زیادی وجود دارد که برخی از آن ها به قدری تاریخی هستند که نمی توان قدمت دقیق آن ها را متوجه شد.کارشاناسان زیادی سالهاست در این مورد که قدیمی ترین شهر جهان کدام شهر است با هم در حال بحث هستند اما کمبود شواهد در مورد ماهیت،زمان تخریب و عوامل دیگر باعث شده تا پیدا کردن قدیمی ترین شهر جهان کمی دشوار باشد.اما در این مطلب از آرشین پرواز قصد داریم شما را با قدیمی ترین شهرهای جهان آشنا کنیم.با ما همراه باشید.
شهر حلب در سوریه
طبق مدارک دایره المعارف کشور بریتانیا قدمت دقیق شهر حلب به صورت دقیق مشخص نیست اما در این شهر معبدی کشف شده که نشان می دهد تاریخ این شهر به 3000 سال پیش از میلاد می رسد.گمانه زنی های دیگری در مورد این شهر وجود دارد که قدمت آن را حدود 5000 سال پیش از میلاد مسیح بیان می کند.شهر مدرن حلب طی یک جنگ طولانی مدت داخلی ویران شد و حداقل 30 درصد از بخش های تاریخی آن که به عنوان میراث جهانی یونسکو شناخته می شد به صورت کامل نابود شد.
شهر بیروت در کشور لبنان
طبق گزارش روزنامه نیویورک تایمز،حفاری هایی در دهه 1990 در بیروت انجام شد که نشان می دهد این شهر دارای حدود 5000 سال تمدن است و این موضوع قدمت پایتخت لبنان را حدود 3000 سال پیش از میلاد مسیح نشان می دهد.شهر بیروت پیش از آن که توسط زلزله ای در سال 551 میلادی به صورت کامل ویران شود محل بیشترین مدارس حقوق در زمان روم باستان بود.
شهر جُبیل در کشور لبنان
طبق دایره المعارف تاریخ باستان در جبیل که شهری بندی در ساحل دریای مدیترانه است حداقل از 5000 سال پیش از میلاد مسیح زندگی در جریان بوده است.پاپیروس در زمان های قدیم یکی از اصلی ترین اقلام مورد داد و ستد بود و به همین دلیل یونانی ها نام این شهر را بر روی کتام مقدس خود بایبٍل نامیدند.
شهر اریحا در کرانه باختری رود اردن
ارحیا یکی دیگر از قدیمی ترین شهرهای تاریخی جهان است که در کرانه باختری رود اردن و در مناطق خودگران فلسطین اشغالی قرار دارد.طبق مدارک موجود در دایره المعارف تاریخ باستان قدمت این شهر به حدود 9000 سال بیش از میلاد مسیح باز می گردد.این محل،محل قدیمی ترین دیوار محافظتی در جهان به نام دیوار جریکو نیز می باشد.ارتفاع این دیوار 5.3 متر است و قدمت آن نیز به 8000 سال پیش از میلاد مسیح باز می گردد.
شهر آتن در کشور یونان
شواهدی که در مورد این شهر وجود دارد نشان می دهد که سکونت انسان ها در 5000 سال پیش از میلاد مسیح در این منطقه وجود داشته است.در دوره طلایی آتن این شهر مامن متفکرها و نویسنده های بزرگی مانند سقراط و بقراط بوده است.
شهر صیدا لبنان
صیدا در زبان یونانی به معنی ماهی گیر است و نام شهری بندری است که در 40 کیلومتری بیروت قرار دارد.طبق آمار دایره المعارف تاریخ باستان سکونت در این شهر به 4000 سال پیش از میلاد باز می گردد.صیدا یکی از اولین مکان هایی است که رنگ بنفش در آنجا تولید شد و در آن زمان بسیار گران و منحصر به فرد بود و به رنگی نمادین از اعضای خانواده سلطنتی تبدیل شد.
شهر پلوودیف در کشور بلغارستان
طبق مطلبی که در کتاب راهنمای مسافرت لونلی پلنت منتشر شده بقایای زیستگاه انسان ها در پلوودیف به 7000 سال پیش از میلاد مسیح بازمی گردد.رومی ها این شهر را در سال 46 میلادی فتح کردند و در آن خیابان ها،ساختمان ها و آبگذرهای زیادی را بنا کردند.بسیاری از خرابه های باستانی که هنوز هم در این شهر پابرجا هستند متعلق به آن دوران می باشند.
شهر فیوم در کشور مصر
فیوم از زمان های قدیم یک آبادی میان کویری بسیار وسیع در مصر بود که به دلیل حاصلخیزی و نزدیک بودنش با یکی از شاخته های رود نیل در بین مردم شناخته شده بود.طبق شواهد حدود 7200 سال پیش از میلاد مسیح افراد زیادی به این منطقه می رفتند و اولین جامعه کشاورزی نیز در این منطقه حدود 5200 سال پیش از میلاد شکل گرفت.در نهایت شهرها و روستاهای زیادی در این منطقه شکل گرفت.
شهر شوش در کشور ایران
طبق مدارک موجود در دایره المعارف تاریخ باستان،شهر باستانی شوش که در گذشته با نام سوسا نیز شناخته می شد حدود 7000 سال پیش به عنوان زیستگاهی کوچک برای مردم مورد استفاده بود و سپس در حدود 4200 سال پیش از میلاد تبدیل به منطقه شهری شد.جالب است بدانید حدود 324 سال پیش از میلاد در این شهر مکانی برای ازدواج وجود داشت.
شهر آرگوس در کشور یونان
طبق مدارک موجود در مورد این شهر،آرگوس شهری بوده که 5000 سال پیش از میلاد مسیح زندگی در آن در جریان بوده است.دایره المعارف تاریخ باستان طبق اسنادی ادعا می کند که 700 سال پیش از میلاد آرگوس،پاروس و اسپارتا شهرهایی بودند که اولین رقابت های موسیقی یونان در آن ها برگزار می شد.